3- 2. Aşama Yiyecekler
11 Ekim 2018

2. Aşama Yiyecekler 
2. aşama yiyecekler birinciye göre daha kalın ve dokulu, daha lifli, bir miktar daha asidik ve protein bakımından daha zengin yiyeceklerdir. Mercimek, yabanmersini ve yumurta sarısı bunlardan bazılarıdır. 7-8 aylık olduktan sonra bebeğinizle tanıştırabileceğiniz etler içerir. Eskisi gibi tek malzemeli püreler yerine etlerle sebzeleri veya farklı birçok sebzeyi ve meyveyi karıştırabilir ve püre haline getirebilirsiniz. Bebeğiniz artık çiğneme becerileri üzerinde çalışmaktadır ve dili ile itme refleksini kaybetmiştir.
2. aşama yiyeceklerde 7-8 aylıktan 1 yaşına kadar olan bebekler hedeflenmektedir. Bu yiyecekler de alerji riski düşük besinlerden seçilir.

2.Aşama Meyveler; Avokado, mango, muz, hurma, erik 

2.Aşama Sebzeler; Bezelye, kereviz, Yeşil fasulye, enginar, karnabahar  2.Aşama Etler; Tavuk, hindi, balık.. Bebeğiniz için tavuk alırken güvenilir bir kaynaktan gelen köy tavuğu, organik tavuk ya da antibiyotiksiz ve GDO’suz yemlerle beslenmiş piliçleri tercih etmelisiniz. Mevsiminde olan balıkları satın almaya özen göstermelisiniz.  2.Aşama tahıllar ve baklagilller; beyaz un, tam buğday unu, mısır unu, bulgur, nohut, mercimek, kinoa