T.C.Sağlık Bakanlığı Milas 75.Yıl Devlet Hastanesi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü
T.C.T.C. Sağlık Bakanlığı Milas 75.Yıl Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

2-1. Aşama Yiyecekler

Güncelleme Tarihi: 11/10/2018

1. Aşama Yiyecekler

1. aşama yiyecekler, bebeğinizin ek gıdaya geçiş sürecinde ona rahatlıkla püre haline getirerek güvenle verebileceğiniz tek malzemelerdir.1. aşama yiyecekler yumuşak dokulu, kaygan, kolayca püre olabilen, sindirimi kolay ve alerji riski en düşük yiyeceklerdir. Bebeğinizin katı gıda ile ilgili ilk tecrübeleri tahılla, püre haline getirilmiş meyve veya sebze ile olmalıdır. Onu her seferinde tek bir besin ile tanıştırmalısınız ve 3 gün bekleme kuralını uygulamalı, yani bunu takip eden 3 gün yeni bir besinle tanıştırmamalısınız.

1. aşama meyveler: Elma, Avokado, Kayısı, Muz, Mango, Nektarin, Şeftali, Armut, Mor Erik 

1. aşama sebzeler: Balkabağı, havuç, kabak, patates, yer elması, semizotu, ıspanak 

1. aşama tahıllar: İrmik, Arpa, Yulaf, Pirinç 

1. aşama etler: Ek gıdaya geçişte ilk aylardan sonra 7. ayın sonundan itibaren bebeğinizi etlerle tanıştırabilirsiniz. Özellikle demirden zengin olan kırmızı et (dana, koyun veya kuzu eti), anne sütü alan bebekler için iyi bir başlangıç. Etler sebze çorbalarının içine blendırdan geçirerek eklenebilir. Kuzu eti, hormon tutmadığı için daha sağlıklı bir alternatif olarak öneriliyor.