Muğla Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi

Muğla Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi

Otizm Farkındalık günü olması dolayısıyla Konferans

Güncelleme Tarihi: 04/04/2018

Milas’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık günü olması dolayısıyla Menteş Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama okulunda veliler ve öğretmenlere; Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Serdar Ali Elkıran, Özel Eğitim Uzmanı Gökhan Uslucan tarafından Erken Çocukluk Eğitimi ve Otizm Konferansı düzenlendi.
Düzenlenen konferansa; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Hastanemiz Başhekimi Uz. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Hastanemiz Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Müge Kuzu Avcı, Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Akarca, veliler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Okul Müdürü Muhammet Mercan ve Türkiye Özel Bireyler Atletizm Şampiyonası’na katılacak olan özel bireylerin katılımcıları karşılaması sonrasında başlayan konferansta, Op. Dr. Serdar Ali Elkıran otizm ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu sunumunda; Otizmli bir çocuğun ilk 3 yaşta aldığı eğitimin ömür boyu gelişimini etkilediğini, onun için eğitimde ilk 3 yaş daha sonrasında ise 5-7 yaş arasının çok önemli olduğunu belirtti. Otizmde erken tanının 15-18 ay civarında konduğunu ifade eden Dr. Elkıran, "Ailelerimiz sıklıkla bizlere çocukları konuşmada gecikme nedeniyle başvuruyor. 15-18 aylık bir çocuk insanlarla göz teması kurmuyorsa, adı söylendiğinde dönüp bakmıyorsa muhakkak bir uzmana başvurulması gerekiyor. Ayrıca ailelerimizin, otizmde erken tanı ve tedavi ile düzelme mümkündür." dedi.
Sonrasında Özel Eğitim Uzmanı Gökhan Uslucan’ın özel eğitim öğretmenleri ve velilere bilgilendirmelerde bulunması sonrasında konferans sona erdi

.